Annelik ve Kariyer (352)

 

Feministler cinsel özgürlük adına evliliğin kurban edilebileceğini, kadının erkeğe bağımlı olmasının onu değersizleştirdiğini iddia etmekte ve “hayvanca kullanılan bir cinsel özgürlüğü savunmaya” ısrarla devam etmektedir. Oysa böyle bir anlayış sakattır. Bu algı operasyonun etkisine giren müslüman kadınların dikkatli olmalarında yarar vardır.

Çünkü bu feminist eğilimin güçlendiği ortamlarda boşanmalar artmakta, kadın huzur ve mutluluğu evinin dışında aramakta ve “anne olmayı” önemsememektedir. Ancak bu durum ilerleyen yaşlarda kadının yalnızlığına zemin hazırlamakta ve böyle bir durumda kadın biyolojik eğilimi gereği yalnızlığa dayanamadığından çok daha çabuk yıpranmakta ve kolayca depresyona girebilmektedir.

Ayrıca bu zihniyetteki kadınlar zevk peşinde koşan erkeklerin fiziksel, duygusal ve cinsel şiddetine maruz kalmakta, bu yüzden de ciddi şekilde mutsuz olmakta ve erken yaşta çökmektedir.

Dolayısıyla Batılı değer yargılarının hiçbir işe yaramadığı, kadının huzur ve mutluluğunu dinamitlediği, daha çok kadınla/erkekle cinsel ilişki kurma uğruna geleneksel ahlak kurallarının çiğnendiği ve kadınların bir araç olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır.

Bu itibarla bir kadın hem anne olmayı hem de kariyer yapmayı önemsemelidir. Mutlu bir evlilik kariyere, kariyer yapmak da mutlu bir evliliğe engel değildir. Akıllı bir kadın her ikisini de birlikte yürütmesini bilmeli, feministlerin, narsistlerin ve hedonistlerin tuzaklarına/aldatmacalarına kesinlikle kanmamalıdır.

Sonuç olarak, bu dünyada gerçek anlamda mutlu ve huzurlu olmak isteyen bir kadının birinci ve en önemli önceliği kutsal bir vazife olan “annelik” olmalıdır. Eşine ve çocuklarına yeteri kadar zaman ayıran bir anne, isterse “kariyer” de yapmalı ve yapabilmelidir. Zira kadınların içinde yaşadıkları topluma katacakları çok şeyler vardır. Fakat sırf “kariyer” diyerek “anne” olmayı küçümsemek, ertelemek, sonra da tamamen bundan vazgeçmek bir kadının kendi kendine yapabileceği en büyük kötülüktür/zulümdür. Bu bakımdan ömür boyu mutlu olmak isteyen bir kadın hem anneliği hem de kariyer yapmayı bir arada yürütmeli ve tüm insanlığa faydalı olacak işler yapmaya devam etmelidir. (23.10.2015)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Torpil Yapan da Yaptıran da Melundur!

Evlilik Kader midir? II (362)

Uydurma Rivâyetler ve Mehmet Akif Ersoy’un Uyarısı (236)