Devlet Desteği Olmadan Olmaz



Siyasi partiler, devlet yardımı almazlar ise zengin kodamanlara veya uluslararası şirketlere gebe kalır ve hiçbir icraat yapamazlar. İcraat yapacak olurlarsa da zamanında kendilerinden maddi destek aldıkları şirketlere imtiyazlar tanımak, onların rant elde etmelerine göz yummak zorunda kalırlar.
Aynı şekilde devlet, sendikalara maddi destek sağlamaz ve üyelerin aidatlarını karşılamaz ise sendikaları finanse edecek başka güç odaklarının/ vakıfların borusu öter ve onlar da sendikaları istedikleri gibi kullanırlar. Nitekim dış güçler sendikaları kullanma konusunda devreye girer ve onları kötü emellerine alet ederler.
STK’lar da gereken maddi desteği devletten alamazlar ise arkasını zengin kodamanlara dayamış başka STK’lar öne geçer, bu STK’lar ülkeyi karıştırmak isteyenlerin maşası olur ve bu vazifelerini yaparlar.
Sonuç olarak, günümüz Türkiye’sinde devlet desteği hem siyasi partilere hem sendikalara ve hem de STK’lara şarttır ve olmalıdır. Bunların yasal olarak yapılması gayet mantıklı ve yerindedir. Bu desteğe karşı çıkanlar, meseleleri derinlemesine ve çok yönlü analiz etmeyen ama kendilerini bilgili zanneden zavallılardır. (16.11.2018)
Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Emin SEYHAN                     
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Torpil Yapan da Yaptıran da Melundur!

Evlilik Kader midir? II (362)

Uydurma Rivâyetler ve Mehmet Akif Ersoy’un Uyarısı (236)